MOD Hasselt, 13 november 2008.

Vanavond springt MOVE2BLUES op de kar van Sean Carney. Het is reeds voor de vierde maal dat ik naar Sean gaan kijken en waarom? De drie vorige keren waren alle drie steengoed en toch verschillend en dat maakt het dat je op korte termijn wel een paar concertjes van één en dezelfde artiest kan gaan beluisteren, van iets goed kan je nooit genoeg krijgen. De verwachtingen waren dus ook in Hasselt hoog gespannen en niet in het minste bij Daniel (MOVE2BLUES) die Sean Carney had ontdekt op Spring Blues Ecaussinnes in mei van dit jaar.  

Sean Carney wordt voor Europa begeleid door Ray van Bluebridge en met Ray had ik nog maar vorige week een babbeltje gehouden in Nekkersdal. We waren nog maar pas binnen in Hasselt en dus nog maar aan het eerste ‘pintje’ toen ik op de schouders werd getikt door Ray met de vraag of ik backstage niet een glas kwam drinken met Sean en de band…. Het ligt niet in onze bedoeling om telkens weer de artiesten op te vrijen en we vertelden aan Ray dat we eerder de artiest aan het woord laten dan zelf in de kijker te staan, antwoord …That’s the spirit en wij dus mee backstage.

In de ‘green room’ vonden we een ontspannen Sean Carney met een nog meer relaxte Bill Stuve en een Eric Blume die als een volwaardige prof aan de opwarming van zijn drumsticks bezig.  Sean herkende ons nog van het optreden in Brussel waar we een zeer intense ‘Jazzy’ nacht beleefden aan hem.

Hi Sean, please to meet you again… en ik moet het toch vragen… geen ‘King Sax’ Walker?

Nee Freddy, na het onwel worden van ‘King Sax’ eerder dit jaar is hij niet meer de oude geworden en wordt het voor de arme man moeilijker om zich op te laden voor hectische tours als deze en de gezondheid gaat nog altijd boven alles.

Spijtig want het optreden in Mol blijft me nog steeds bij.

Yes man, ook bij mij is het nog steeds een goede herinnering toen we daar door toedoen van Jo Verboven de kans kregen om ons hier in België komen voor te stellen. Het was zonder twijfel de start van het succes dat we tot nu toe in dit prachtige land kennen. Na Meulenberg is het ons hier goed voor de wind beginnen gaan. In de US hebben we al wat succes gekend en zoals op mijn site staat vermeld al wel enkele prijzen gewonnen.

Niet moeilijk hé, je bouwt je ‘gig’ dan ook goed op, van solo tot de ganse band op het podium staat en telkens weer verassend goed. Je ‘performance’ van CC Rider (solo) blijft voor mij telkens weer een hoogtepunt.

Ja we proberen telkens weer het een ietsje anders te doen om onze fans steeds weer te verwennen. We houden van het publiek en willen telkens weer dat ze met een goede herinnering naar huis toe gaan.  We zijn nu al weer een tijdje in Europa en hebben juist een ‘workshop’ in Frankrijk achter de rug waar we zeer aangename momenten hebben beleefd. Het is een lust om te zien dat er nog zoveel jongeren de richting van de muziek kiezen.

Frankrijk? Dus contacten met

Oei, jullie zijn precies redelijk goed op de hoogte. Ja Sean het is toch logisch wanneer je succes hebt  er toch zeker en vast nog grotere festivals gaan volgen in Europa? Trouwens op ééntje ervan zijn we reeds twee jaar uitgenodigd om het festival te gaan verslagen voor België. Dit moet er zeker bij zijn want het is daar zalig om in het park naar Blues te luisteren. Ja, ik heb er reeds veel ervan gehoord en ons lot ligt nu in de handen van Ray waar we het volste vertrouwen in hebben. Yes, we’re keeping our fingers crossed…. Er zijn reeds goede contacten met zowel Belgische, Nederlandse als Franse festivals zoals….Stop Sean …dit gaan we nog niet vermelden daar de festivals nogal wat gesteld zijn op hun affiche en het dus niet opportuun is om dit nu al aan de grote klok te hangen.  

You’re right… we werken ook aan een nieuwe cd en wanneer we terug in de ‘States’ zijn gaan we die zo vlug mogelijk proberen af te werken zodat we met nieuw materiaal kunnen komen wanneer we in 2009 terug richting Europa komen. Na ons succes in Europa zijn we ergens verplicht om nieuw materiaal aan onze fans voor te stellen. I will give you my home address so we can stay in touch...

We zien dat de drumsticks van Eric al op temperatuur zijn en wensen hun een goed optreden toe.
Thx guys for what you’re doing to keep the Blues alive and come and see us after the show so we can talk again….zullen we zeker doen Sean en we zien je zeker en vast terug volgend jaar op andere locaties.